reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzský kachní rillettes

Ingredience

  • kachna 1 kg
  • kachní sádlo (možné i husí či vepřové) 250 g
  • suché bílé víno 100 ml
  • tymián, bobkový list, šalvěj 1 svazek

1. V dostatečně velkém pekáči rozpustíme sádlo s bylinkami. Kachnu mezitím naporcujeme na menší kousky. Oddělíme kůži i se sádlem od masa. Do pekáče vyskládáme kousky masa i kostmi tak, aby bylo co nejméně volného místa. Zakryjeme maso kůží z kachny a přidáme bílé víno. Veškeré maso a kůže musí být úplně potopené. Pokud není, přidáme ještě sádlo.

2. Do rozehřáté trouby dáme zakrytý pekáč a necháme maso konfitovat 5-8 hodin při teplotě 80-100 stupňů. Sádlo musí kolem masa lehce probublávat.

3. Sádlo poté scedíme, odstraníme kůži a oddělíme veškeré maso od kostí do misky. Přidáme trochu sádla z výpeku (jak kdo má rád) a maso hněteme tak dlouho, dokud nevznikne jemná pomazánka. Ve vhodných nádobách necháme výsledek vychladit v lednici.

Zdroj: Francouzský kachní rillettes; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzsky-kachni-rillettes [On-line 16.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.