reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzský slaný koláč

  • 300g hladké mouky,
  • 150g angické slaniny,
  • 200g zakysané smetany,
  • 2 jarní cibulky,
  • 1 žloutek,
  • olivový olej,
  • cherry rajčata,
  • čerstvá bazalka,
  • sůl, pepř

Do mísy dáme mouku, vodu, žloutek, osolíme, přidáme olivový olej a promícháme. Vypracujeme vláčné těsto a dáme na 30 minut odpočinout do lednice.

Pečící papír potřeme olejem, polovinu těsta roztáhneme do placky, potřeme kyselou smetanou, posypeme anglickou slaninou, jarní cibulkou, přepůlenými rajčaty a čerstvou bazalkou. Posolíme, opepříme a pečeme 12 minut na 200 stupňů. Z druhé poloviny těsta uděláme druhou placku, třeba s jinou kombinací zeleniny.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/francouzsky-slany-kolac.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.