Suroviny
- cibule 2 ks
- slanina vcelku 150 g
- párky 2 ks
- brambory 2 ks
- mletá sladká paprika
- sůl
- pepř
- mléko dle potřeby
- petrželka
- jíška
- vývar 1 l
- olej nebo sádlo
Na omastku zpěníme pokrájenou cibulku se slaninou a párkem na kolečka, přidáme papriku, nakrájené brambory a ještě promícháme. Vzápětí zalijeme vývarem, necháme vařit deset minut a ochutnáme. Nakonec do polévky přidáme mléko (nemusí ho být moc), zahustíme tmavou instantní jíškou nebo vlastní instantní jíškou, zjemníme plátkem másla a dochutíme zeleninovým dochucovadlem.
Zdroj: Frankfurtská s uzeninou a bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/frankfurtska-s-uzeninou-bramborem [On-line 24.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář