Ingredience
- 500 g černých fazolí
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 200 g sterilovaných rajčat
- chipotle papričky
- 2 dl vývaru
- Sůl
- Pepř
- Granulovaný česnek
Na podávání:
- Zakysaná smetana
- Sýr chedar
- Lupínky nachos
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na drobno a orestujeme. Po chvilce přisypeme uvařené fazole, rajčata a chipotle papričku. Zalijeme vývarem a 20 minut povaříme. Osolíme, přidáme česnek a začneme mixovat. Naservírujeme do misky a posypeme chedarem. Jíme s nachos a smetanou.
Zdroj: Frijoles Charros; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2408-frijoles-charros/ [On-line 24.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář