Na 4 porce potřebujeme:
- 800 g tresky,
- 300 ml rybího vývaru,
- 2 lžíce másla,
- 1 šalotku nadrobno,
- 200 ml bílého vína,
- 1 lžíci hladké mouky,
- vyloupaný hrášek,
- cukrové lusky,
- citron
Rybu osolíme a opepříme. Do kastrolu dáme pošírovat rybu do rybího vývaru a pak ji vyndáme na talíř. Do pánve dáme máslo. Vsypeme na něj šalotku a zesklovatíme. Vlijeme víno a vyvaříme ho. Pak vsypeme mouku a orestujeme ji. Pak do jíšky vlijeme vývar z pošírované ryby a provaříme. Osolíme opepříme a necháme provářet. Pak do omáčky vrátíme pošírovanou rybu a prohřejeme.
Do kastrůlku dáme máslo, víno a mrkev na malé kostičky a dusíme. Pak přidáme hrášek a cukrové lusky porájené na nudličky. Osolíme a opepříme.
Na talíř servírujeme jasmínovou rýži, k ní frikase a orestovanou mrkev s hráškem. Ozdobíme kerblíkem a řeřichou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/frikase-s-hraskem-31-8-2010.html
Poslední tip, trik či komentář