Suroviny
- cibule 1-2 ks
- vejce 6-8 ks
- sůl
- špenát 400 g
- pepř
- bylinky (petržel, koriandr, pažitka)
- smetana ke šlehání 2 lžíce
- česnek 1 stroužek
Na pánvi osmažíme cibuli, potom přidáme špenát a česnek. Smažíme asi pět minut, potom sundáme z plotny.
Do mísy vyklepneme vejce, která rozšleháme, přidáme smetanu a obsah pánve, osolíme, opepříme, přidáme bylinky, vše zamícháme.
Obsah mísy vylijeme do pánve, necháme asi pět minut opékat na plotně z jedné strany a poté dáme dopéct do trouby.
Servírujeme nakrájené výseče a posypeme třeba nakrájenou pažitkou či petrželkou.
Zdroj: Frittata; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/frittata [On-line 27.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář