Ingredience:
- - 10 vajec,
- - 4 cukety,
- - 100 g parmezánu,
- - sůl,
- - pepř,
- - špetka vegety
Cuketu očistíme, nakrájíme na kolečka a usmažíme na oleji jako hranolky do zlatova. Dále si rozšleháme vajíčka a přidáme do špetku soli, pepř, nastrouhaný parmezán a špetku vegety. Jakmile cuketa vychladne, smícháme ji s rozšlehaným vejcem. Na pánev dáme trochu oleje, a když se rozpálí, vlijeme na něj vajíčka a při mírné teplotě pečeme rovnoměrně pod pokličkou. Jakmile je vrchní část upečená, tak pomocí velkého talíře frittatu otočíme a opékáme dál druhou stranu. Nakonec necháme předkrm vychladnout a omeletu nakrájíme na trojúhelníky.
Zdroj: Frittata di zucchine; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/frittata-di-zucchine [On-line 26.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář