Štěstí
- 2 vejce
špetka cukru
1 dl mléka
1 panák rumu
špetka soli
200 g hladké mouky
½ kypřícího prášku
olej na smažení
moučkový cukr
rybízová marmeláda
V míse smícháme vejce, čajovou lžičku cukru, mléko, rum, špetku soli. Mouku promícháme s práškem do pečiva a postupně přisypáváme do vaječné směsi. Vznikne tekuté krémové těsto (v případě potřeby přidáme mléko). Těsto přelijeme do cukrářského pytlíku, ustřihneme růžek tak, aby vznikla asi centimetrová dírka a tou pak lijeme těsto do rozpáleného oleje na smažení po celé ploše nádoby – těsto vytvoří síť. Z obou stran osmažíme do zlatova a “štěstí” podáváme ozdobené marmeládou a zasypané moučkovým cukrem.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Furtaia/
Poslední tip, trik či komentář