reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Galja – dušené telecí maso s čočkou a kaštany

  • 800 g telecí kýty
    100 g přepuštěného másla
    4 cibule
    225 g čočky
    350 ml vývaru (bujónu)
    400 g jedlých kaštanů
    100 g plátků mandlí
    1 hlavička česneku
    máta
    petrželová nať
    mateřídouška
    citrón
    sůl
    pepř

Naklepané plátky telecího masa, které jsme lehce osolili a opepřili, z obou stran zprudka opečeme na rozehřátém, přepuštěném másle. Pak dáme maso bokem a v základu do zlatova opečeme na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme čočku, na ni naskládáme maso, zalijeme částí vývaru, přikryjeme a pečeme v troubě na 150°C asi půl hodiny do poloměkka. Pak přidáme nahrubo nakrájené uvařené kaštany, plátky mandlí, prolisovaný česnek, petrželku, mátu a mateřídoušku, lehce osolíme, opepříme, promícháme, přilijeme zbytek vývaru a znovu pečeme zhruba 10 minut při 180 stupních.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/85-galja-dusene-teleci-maso-s-cockou-a-kastany/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.