reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ruský boršč

  • 1 kg hovězího předního
    400 g vepřové plece
    600 g kostí na vývar
    5 litrů vody
    černý pepř
    nové koření
    bobkový list
    150 g mrkve
    100 g celeru
    50 g petržele
    200 g červené řepy
    200 g brambor
    200 g slaniny
    mletá červená paprika
    400 g hlávkového zelí
    100 g cibule
    200 g rajčat
    250 g smetany
    60 g hladké mouky
    300 g uzeného vepřového
    250 g kysané smetany
    citrón
    cukr
    kopr
    sůl

Do studené vody vložíme syrové maso a kosti a přivedeme k varu. Pak sebereme pěnu, přisypeme koření a vaříme pozvolna 2 až 3 hodiny. Nejdřív vytáhneme vepřové maso, a až změkne, vyjmeme i hovězí a vývar scedíme. Do čistého vývaru nasypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a uvaříme ji do poloměkka. Poté přidáme červenou řepu, po chvíli brambory a opraženou slaninu s červenou paprikou a provaříme. Přisypeme nakrájené zelí s cibulí, pak rajčata, opět přivedeme k varu a nakonec zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Polévku vaříme ještě 10 minut a na závěr přidáme vařené i uzené maso nakrájené na kostky a dochutíme solí, cukrem, citronem a sekaným koprem. Boršč podáváme se lžící zakysané smetany a chceme-li být dokonalí, ozdobíme talíř snítkou kopru nebo lístkem oblíbené čerstvé bylinky.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/84-rusky-borsc/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.