reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gazpacho

Suroviny

  • rajčata 600 g
  • šalotka 2 ks
  • paprika 2 ks
  • středně velká salátová okurka 1 ks
  • česnek 3 stroužky
  • olivový olej 3 lžíce
  • suché červené víno 100 ml
  • čerstvý vinný ocet 2 lžíce
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • cukr
  • worcestr pár kapek
  • bílý chléb 4 plátky
  • olivový olej 2 lžíce
  • bílé pečivo

Rajčata navrchu lehce nařízněme do kříže a vložíme na 1 až 2 minuty do vařící vody. Potom je vyjmeme, oloupeme a pokrájíme nadrobno. Do mixéru vložíme rajčata, šalotku, papriky i oloupaný česnek a rozmixujeme na hrubší hmotu. Okurku oloupeme, nakrájíme nadrobno a spolu se zbylými ingrediencemi přidáme k rozmixované zelenině. Znovu mixujeme dohladka. Podle libosti dochutíme solí, pepřem a cukrem. Takto připravenou polévku přelijeme nejlépe do skleněné mísy nebo džbánu, zakryjeme a dáme do ledničky pořádně vychladit.
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Bílý chléb nakrájíme na kostičky, nasypeme je na plech, pokapeme olivovým olejem a opečeme dorůžova (trvá to zhruba 10 minut). Hotovými krutony posypeme vychlazenou polévku těsně před podáváním.

Zdroj: Gazpacho; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gazpacho-1  [On-line 06.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.