Suroviny:
- 500 g středně velké mrkve s natí
- voda
- sůl
- 80 g másla
- 30 g lískových oříšků
- špetka cukru
- muškátový oříšek
Mrkev očistíme, ponecháme na ni část zelené natě (3 cm) a uvaříme ji na skus v osolené vodě a ihned zchladíme, osušíme a opečeme na másle, zasypeme cukrem, promícháme s oříšky, dochutíme muškátovým oříškem. Podáváme s křenovou panna cottou.
Křenová panna cotta
- 2 plátky želatiny
- 100 ml vody na namočení želatiny
- 300 g 33% smetany
- sůl
- čerstvý křen
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.
Smetanu vlijeme do rendlíku, vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, zahřejeme, vmícháme nabobtnalou želatinu, nevaříme!!!. Jakmile se želatina rozpustí, nalijeme smetanu do misky a necháme ztuhnout a vychladit. Při podávání vykrajujeme z panna cotty noky a podáváme k mrkvi.
Zdroj: Glazovaná mrkev s lískovými ořechy a křenovou panna cottou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1689-glazovana-mrkev-s-liskovymi-orechy-a-krenovou-panna-cottou/ [On-line 02.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář