Potřebujeme:
- 600 g 75% bůčku,
- 1 černé pivo,
- 4 jablka,
- 4 cibule,
- 1 palici česneku,
- sojovou omáčku,
- čerstvý tymián,
- med, sůl, pepř
Kůži na bůčku nařežeme na mřížku. Do pekáče dáme pokrájená jablka, cibuli a vložíme maso kůží nahoru. Troubu předehřejeme na 160 °C a maso pečeme asi hodinu. Každých 20 minut podlijeme a přelijeme vypečenou šťávou.
V kastrůlku svaříme pivo s medem, česnekem a sójovou omáčkou, až se zredukuje do konzistence sirupu. Touto směsí bůček potíráme a pečeme další hodinu. Upečené maso vyjmeme, zatížíme ho a dáme vychladit – nejlépe přes noc. Výpek propasírujeme, smícháme se zbylým sirupem a zredukujeme. Druhý den maso nakrájíme na kostky, přidáme zbylý sirup a opečeme. Podáváme s bramborovou kaší.
Zdroj: Glazovaný bůček; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/glazovany-bucek-30-10-2014.html [On-line 07.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář