reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Čokoládový fondán s čepičkou

Ingredience:

  • 200 g hořké čokolády
  • 200 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 6 vajec
  • 180 g cukr krupice
  • jahody a banán na ozdobu
  • 2 kelímky mascarpone
  • 250 ml 30% smetany
  • 2 lžíce kondenzovaného mléka
  • 5 ks silikonových košíčků

Na vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s máslem. Mezitím si vyšleháme vejce a pomalu přidáváme cukr. Jakmile je čokoláda rozpuštěná a vejce vyšlehané, vlijeme čokoládu s máslem do mísy s vyšlehanými vejci, jemně mícháme, dokud se nám nevytvoří čokoládová barva. Pak přisypeme prosátou mouku a opět lehce vmícháme. Do silikonových košíčků nalejeme směs do dvou třetin; pokud máme plechové nebo keramické formičky, musí se vymazat máslem a vysypat moukou. Nakonec vložíme do předehřáté trouby na 190–200 °C a necháme cca 9 minut. Střed těsta by měl zůstat níž než okraje.Na vytvoření čepičky si dáme do mísy mascarpone, smetanu, kondenzované mléko a vyšleháme. Necháme vychladit v lednici a před podáváním zdobíme fondány. Na závěr si nakrájíme čerstvé jahody a banán a pokládáme na čepičku i kolem fondánu.

Zdroj: Čokoládový fondán s čepičkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondan-s-cepickou  [On-line 05.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.