reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Glazovaný bůček

Potřebujeme:

  • 600 g 75% bůčku,
  • 1 černé pivo,
  • 4 jablka,
  • 4 cibule,
  • 1 palici česneku,
  • sojovou omáčku,
  • čerstvý tymián,
  • med, sůl, pepř

Kůži na bůčku nařežeme na mřížku. Do pekáče dáme pokrájená jablka, cibuli a vložíme maso kůží nahoru. Troubu předehřejeme na 160 °C a maso pečeme asi hodinu. Každých 20 minut podlijeme a přelijeme vypečenou šťávou.

V kastrůlku svaříme pivo s medem, česnekem a sójovou omáčkou, až se zredukuje do konzistence sirupu. Touto směsí bůček potíráme a pečeme další hodinu. Upečené maso vyjmeme, zatížíme ho a dáme vychladit – nejlépe přes noc. Výpek propasírujeme, smícháme se zbylým sirupem a zredukujeme. Druhý den maso nakrájíme na kostky, přidáme zbylý sirup a opečeme. Podáváme s bramborovou kaší.

Zdroj: Glazovaný bůček; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/glazovany-bucek-30-10-2014.html [On-line 07.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.