Suroviny:
- cuketa
- lilek
- 4 cherry rajčata
- oranžová paprika
- 1 stroužek česneku
- francouzský sýr
- vývar
- sůl
- pepř
Na noky:
- mouka
- 5-6 vajec
- máslo
- dijonská hořčice
- voda
- estragon
- kerblík
- petrželka
- pažitka
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Nejdříve si připravte odpalované těsto – v hrnci přiveďte k varu vodu, nechte v ní rozpustit máslo, pak přisypte mouku a míchejte, dokud se těsto nepřestane lepit. Potom postupně přidávejte jednotlivá vejce a opět promíchejte. Přidejte dvě lžíce hořčice, osolte a opepřte a vmíchejte nasekané bylinky a nastrouhaný muškátový oříšek.
Vytvarované noky uvařte ve vroucí vodě a nechte zchladnout.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cuketu, lilek a papriku, osolte a opepřete.
Po chvíli přisypte noky a pokrájená rajčátka. Podlijte trochou vývaru a přidejte kousek másla. Nechte rozpustit, pánev odstavte a posypte strouhaným sýrem a čerstvými bylinkami.
Zdroj: GNOCCHI PO PAŘÍŽSKU; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-na-sefovo-premierove-menu-pro-zeny [On-line 07.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář