Capesante e cozze gratinate
(4 porce)
- 4 mušle sv. Jakuba
12 slávek
4 plátky toastového chleba
2 stroužky česneku
4 lžíce strouhaného parmazánu
bazalka
petrželka
máta
olej extra virgin
sůl
Slávky pod tekoucí vodou očistíme kartáčkem. Spaříme je na pánvi, dokud se neotevřou. Mušle svatého Jakuba očistíme.
Uděláme si domácí strouhanku z toastového chleba zbaveného kůrky. Bylinky na jemno nasekáme a promísíme. Vše promícháme. Přidáme trochu na jemno nasekaného česneku. Směs spolu se sýrem opět ručně promícháme. Přidáme sůl a olej.
Do lastur svatojakubek dáme mušli a pokryjeme ji směsí. Lastury slávek rozpůlíme a do půlky s masem opět nasypeme směs. Takto připravené mušle upečeme v troubě do zlatova.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Capesante-e-cozze-gratinate/
Poslední tip, trik či komentář