reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gratinované mušle

Capesante e cozze gratinate

(4 porce)

  • 4 mušle sv. Jakuba
    12 slávek
    4 plátky toastového chleba
    2 stroužky česneku
    4 lžíce strouhaného parmazánu
    bazalka
    petrželka
    máta
    olej extra virgin
    sůl

Slávky pod tekoucí vodou očistíme kartáčkem. Spaříme je na pánvi, dokud se neotevřou. Mušle svatého Jakuba očistíme.
Uděláme si domácí strouhanku z toastového chleba zbaveného kůrky. Bylinky na jemno nasekáme a promísíme. Vše promícháme. Přidáme trochu na jemno nasekaného česneku. Směs spolu se sýrem opět ručně promícháme. Přidáme sůl a olej.
Do lastur svatojakubek dáme mušli a pokryjeme ji směsí. Lastury slávek rozpůlíme a do půlky s masem opět nasypeme směs. Takto připravené mušle upečeme v troubě do zlatova.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Capesante-e-cozze-gratinate/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.