Ingredience
- 1 chobotnice
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 celer
- 2 stružky česneku
- Bobkový list
- Celý černý pepř
- Nové koření
- 2 dl bílého vína
- Rukola
- Cherry rajčata
- Olivový olej
Na marinádu:
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíce medu
- 1 kávová lžička sambal
- 1 pomeranč
- Lístky bazalky
- ½ citronu
Do hrnce dáme vodu, víno, kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, pár kuliček pepře, nové koření a chobotnici. 2,5kilovou chobotnici vaříme 45 až 60 minut.
Do mísy dáme vinný ocet, olivový olej, med, sambal, bazalku, šťávu z citronu a pomeranče dáme. Osolíme, opepříme a promícháme.
Až se chobotnice uvaří, odkrojíme jí zobáček a hlavu, nekonzumují se. Následně odkrojíme chapadla, která vložíme do marinády. Rozpálíme si olivový olej a na něm je dozlatova osmahneme. Na pánvi je ještě lehce osolíme a opepříme.
Zdroj: Grilovaná chobotnice; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2305-grilovana-chobotnice/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář