reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaná chobotnice

Ingredience

  • 1 chobotnice
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 celer
  • 2 stružky česneku
  • Bobkový list
  • Celý černý pepř
  • Nové koření
  • 2 dl bílého vína
  • Rukola
  • Cherry rajčata
  • Olivový olej

Na marinádu:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 kávová lžička sambal
  • 1 pomeranč
  • Lístky bazalky
  • ½ citronu

Do hrnce dáme vodu, víno, kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, pár kuliček pepře, nové koření a chobotnici. 2,5kilovou chobotnici vaříme 45 až 60 minut.

Do mísy dáme vinný ocet, olivový olej, med, sambal, bazalku, šťávu z citronu a pomeranče dáme. Osolíme, opepříme a promícháme.

Až se chobotnice uvaří, odkrojíme jí zobáček a hlavu, nekonzumují se. Následně odkrojíme chapadla, která vložíme do marinády. Rozpálíme si olivový olej a na něm je dozlatova osmahneme. Na pánvi je ještě lehce osolíme a opepříme.

Zdroj: Grilovaná chobotnice; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2305-grilovana-chobotnice/ [On-line 22.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.