Suroviny
- kuřecí prsa 5 ks
Na marinádu:
- citron 1 ks
- pomeranč 1 ks
- pálivé papričky jalapeňos
- olej
- sůl
Na omáčku:
- olej
- cibule 2 ks
- bílé fazole v plechovce 1 plechovka
- červené fazole v plechovce 1 plechovka
- kukuřice v plechovce 1 plechovka
- zakysaná smetana 1,5 kelímku
- taco koření
Kuřecí prsa předem marinujeme ve směsi citronové a pomerančové šťávy a papriček jalapeňos. Poté maso ugrilujeme.
Omáčka: do rozehřáté pánve nalijeme olej, přidáme cibuli. Když je osmahnutá, dáme na pánev zbytek surovin. Orestujeme a povaříme, dokud není směs připravena k podávání.
Jídlo podáváme s jasmínovou rýži nebo je konzumujeme s hotovými lupínky nachos.
Zdroj: Grilovaná kuřecí prsa „jalapenos“ s mexickou omáčkou, jasmínová rýže nebo nachos; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovana-kureci-prsa-jalapenos-s-mexickou-omackou-jasminova-ryze-nebo-nachos [On-line 08.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář