Suroviny:
- 400 g velkých brambor
- olivový olej
- hrst černých oliv
- rajče
- 4 porce filetů z mořského vlka
- 6 lžic olivového oleje
- 2 snítky rozmarýnu
- olivový olej
- rukola
- citronová šťáva
- sůl, pepř
- petrželka
Oloupané brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky. Plátky rozložíme na pekáč s pečícím papírem (pečící papír předtím pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme). Brambory okořeníme i z vrchu, přidáme pokrájené olivy a kostičky rajčete. Dáme do trouby a upečeme do zlatova na vyšší teplotu.
Filety z mořského vlka osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu orestujeme, nejprve kůží dolů, na závěr rybku otočíme a pánev můžeme vypnout. Můžeme k rybě přidat pár lístků čerstvých bylinek. Nakonec filety zakápneme citronovou šťávou.
Připravíme si ještě jednoduchý salát – rukolu zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Mořského vlka servírujeme s opečenými chipsy, s rukolovým salátem a pořádnou dávkou listové petržele.
Zdroj: Grilovaná ryba s domácími chipsy; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-recepty-ze-2-dilu [On-line 29.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář