reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaná vepřová panenka

Grilovaná vepřová panenka
Grilovaná vepřová panenka
Na 4 až 6 porcí potřebujeme

  • 2-3 kusy vepřové panenky po cca 400 g
  • 3 utřené stroužky česneku
  • 1 lžíce extra panenského oleje
  • 80 g medu
  • 1 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhané pomerančové kůry
  • 2 lžičky čerstvě nasekané šalvěje
  • 2 lžičky čerstvě nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžíce čerstvě nasekaného tymiánu
  • sůl
  • čerstvě namletý barevný pepř

Vařte jako šéf kniha

V míse smícháme prolisovaný česnek s medem a šťávou z pomeranče. Panenku dáme do mísy s marinádou a několikrát ji otočíme, aby se marináda dostala všude. Pak osolíme a opepříme. Přikryjeme mikrotenovou fólií a necháme uležet minimálně dvě hodiny v lednici, nejlépe celou noc.

V misce smícháme pomerančovou kůru, rozmarýn, tymián, šalvěj a olivový olej. Přikryjeme fólií a uložíme stranou.

Připravíme gril na vysokou teplotu. Maso vyndáme z lednice, necháme odpočinout a pak jej vyndáme z marinády.

Grilovací rošt potřeme hodně olejem a dáme na něj maso. Grilujeme přibližně 15 minut, pravidelně otáčíme.

Maso pak sundáme z grilu a necháme tak pět minut odpočinout. Pak jej nakrájíme na plátky, dochutíme směsí bylinek a podáváme.

 

Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [20.6.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.