Na 4 až 6 porcí potřebujeme
|
V míse smícháme prolisovaný česnek s medem a šťávou z pomeranče. Panenku dáme do mísy s marinádou a několikrát ji otočíme, aby se marináda dostala všude. Pak osolíme a opepříme. Přikryjeme mikrotenovou fólií a necháme uležet minimálně dvě hodiny v lednici, nejlépe celou noc.
V misce smícháme pomerančovou kůru, rozmarýn, tymián, šalvěj a olivový olej. Přikryjeme fólií a uložíme stranou.
Připravíme gril na vysokou teplotu. Maso vyndáme z lednice, necháme odpočinout a pak jej vyndáme z marinády.
Grilovací rošt potřeme hodně olejem a dáme na něj maso. Grilujeme přibližně 15 minut, pravidelně otáčíme.
Maso pak sundáme z grilu a necháme tak pět minut odpočinout. Pak jej nakrájíme na plátky, dochutíme směsí bylinek a podáváme.
Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [20.6.2013]
Poslední tip, trik či komentář