reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaná vepřová panenka po cajunsku se šťouchaným bramborem

Suroviny

  • vepřová panenka 1 kg
  • dijonská hořčice 2 lžíce
  • olivový olej 2 lžcíe
  • nasekaný tymián 2 lžičky
  • hrubá mořská sůl 2 lžičky
  • česnek 2 stroužky
  • mletá sladká paprika 1 lžička
  • hnědý cukr 1 lžička
  • černý pepř 1 špetka
  • kajenský pepř 1 špetka
  • brambory 1 kg
  • slanina 200 g
  • cibule 2 ks
  • máslo 4 lžíce

V malé míse smícháme přísady na kořenící směs. Panenku ze všech stran potřeme hořčicí. Pak do ní důkladně vetřeme kořenící směs a na závěr zakápneme olovovým olejem. Grilujeme cca 15-20 minut. Vnitřní teplota masa by měla mít 65 stupňů.

V osolené vodě uvaříme oloupané brambory. V kastrůlku orestujeme slaninu s cibulkou do zlatova. Vmícháme do brambor, zalijeme rozpuštěným máslem a mírně rozšťoucháme.

Zdroj: Grilovaná vepřová panenka po cajunsku se šťouchaným bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovana-veprova-panenka-po-cajunsku-se-stouchanym-bramborem  [On-line 12.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.