Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
- dijonská hořčice 2 lžíce
- olivový olej 2 lžcíe
- nasekaný tymián 2 lžičky
- hrubá mořská sůl 2 lžičky
- česnek 2 stroužky
- mletá sladká paprika 1 lžička
- hnědý cukr 1 lžička
- černý pepř 1 špetka
- kajenský pepř 1 špetka
- brambory 1 kg
- slanina 200 g
- cibule 2 ks
- máslo 4 lžíce
V malé míse smícháme přísady na kořenící směs. Panenku ze všech stran potřeme hořčicí. Pak do ní důkladně vetřeme kořenící směs a na závěr zakápneme olovovým olejem. Grilujeme cca 15-20 minut. Vnitřní teplota masa by měla mít 65 stupňů.
V osolené vodě uvaříme oloupané brambory. V kastrůlku orestujeme slaninu s cibulkou do zlatova. Vmícháme do brambor, zalijeme rozpuštěným máslem a mírně rozšťoucháme.
Zdroj: Grilovaná vepřová panenka po cajunsku se šťouchaným bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovana-veprova-panenka-po-cajunsku-se-stouchanym-bramborem [On-line 12.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář