reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaná vepřová panenka se šťouchaným bramborem a pečeným fenyklem na bylinkovém másle

Suroviny

  • panenská svíčková 1 kg
  • olej 10 ml
  • sůl
  • čerstvě drcený pepř

Šťouchané brambory

  • brambory 1 kg
  • jarní cibulka 50 g
  • máslo 100 g
  • sůl
  • mletý pepř špetka

Pečený fenykl

  • fenykl 500 g
  • petrželka
  • pažitka
  • česnek 20 g

Vepřová panenka: Maso odblaníme a na rozpáleném grilu opečeme zprudka ze všech stran, jen aby se zatáhlo a maso zůstalo uvnitř šťavnaté. Poté panenku dáme do trouby a pečeme 15-20 minut na 150 stupňů do růžova. Panenku vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Šťouchané brambory: Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na malé kostky a vaříme v osolené vodě 15 až 20 minut. Uvařené brambory scedíme a necháme je okapat. Na rozehřáté pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, jen prohodíme a přidáme uvařené brambory. Poté přidáme tři polévkové lžíce zakysané smetany, sůl a pepř. Promícháme a rozšťoucháme.
Pečený fenykl na bylinkovém másle: Fenykl očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, dáme ho do misky a zlehka promícháme s trochou soli. V hluboké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou petržel, pažitku, česnek, sůl, pepř a nakonec přidáme fenykl a společně dusíme 4-5 minut.

Zdroj: Grilovaná vepřová panenka se šťouchaným bramborem a pečeným fenyklem na bylinkovém másle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovana-veprova-panenka-se-stouchanym-bramborem-pecenym-fenyklem-na-bylinkovem-m  [On-line 16.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.