reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Medovník

Suroviny
Placky

  • cukr 160 g
  • tuk na pečení 100 g
  • mléko 13 lžic
  • vejce 2 ks
  • polohrubá mouka 500 g
  • med 3 lžíce
  • jedlá soda 2 lžičky
  • tuk na plech

Krém

  • máslo 250 g
  • moučkový cukr 150 g
  • čerstvé žoutky 2 ks
  • vanilkový puding 2 sáčky
  • silná káva 2 lžíce
  • mléko 650 g

Placky: Za stálého míchání v hrnci svaříme mléko s cukrem, medem, vejci a tukem. Když směs začne houstnout, vmícháme jedlou sodu a odstavíme z ohně. Mouku prosejeme na vál, udělám v ní důlek, nalijeme do něj prochladlou uvařenou směs a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na pět dílů. Každý díl rozvalíme na tenkou placku, přiložíme na vymazaný plech plus pečicí papír a v troubě vyhřáté na 170 – 190 stupňů krátce (6 až 7 minut) pečeme do zlatova. Když placku vyndáme z trouby, vezmeme dno dortové formy a za tepla rychle odřízneme.
Krém: Pudinkový prášek rozmícháme ve třetině mléka a za stálého míchaní vlijeme do zbylého vroucího mléka. Jakmile pudink zhoustne, odstavíme ho, přikryjeme pokličkou a necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, po troškách přidáváme pudink, po kapkách černou kávu a umícháme hladký krém, kterým potřeme placky.
Potřené placky proložíme na sebe. Ze zbylých upečených odřezů uděláme moučku (nastrouháme najemno). Celý medovník potřeme zbylým krémem a posypeme moučkou. Nechám odležet.

Zdroj: Medovník; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medovnik-1  [On-line 16.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.