reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaná žebra s BBQ omáčkou

Suroviny

  • plochá vepřová žebra 1 kg
  • dijonská hořčice 2 lžíce
  • černé sladší pivo 0,5 l
  • rozmarýn několik snítek
  • worcesterová omáčka 1 lžička
  • chilli paprička 1
  • med 2 lžíce
  • sůl, pepř

Na BBQ omáčku:

  • rajčatové pyré 400 g
  • větší cibule 1
  • jalbečný ocet 1 lžíce
  • kompotované brusinky 1 lžíce
  • bobkový list 2
  • worcesterová omáčka 2 lžíce
  • mletý pepř, sůl
  • česnek 4 stroužky
  • olivový olej 2 lžíce

Vepřová žebírka nakrájejte na kousky a vložte do marinády. V hrnci svařte pivo s worcesterovou omáčkou, přidejte sůl, pepř, snítky rozmarýnu, nasekanou chilli papričku, med a hořčici. Přidejte vodu nebo vývar, vložte pokrájená vepřová žebra a pozvolna vařte asi hodinu. Žebra nechte v marinádě vychladnout, nejlépe do druhého dne, vyjměte z marinády, otřete a pozvolna grilujte asi 15 minut. V průběhu grilování maso potírejte zbylou marinádou.
Na olivovém oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli s česnekem, přidejte třtinový cukr, nechte zkaramelizovat, přidejte ocet, nechte odpařit, a nakonec přidejte worcesterovou omáčku, rajčatové pyré s prolisovaným česnekem, kompotované brusinky, sůl, pepř a nechte 10 minut provařit.
Omáčku podávejte k žebrům.

Zdroj: Grilovaná žebra s BBQ omáčkou; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/grilovana-zebra-s-bbq-omackou [On-line 10.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.