reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svíčková na smetaně s hrnkovým knedlíkem

Suroviny

  • zadní hovězí maso (nejlépe loupaná plec nebo špička) 1 kg
  • slanina 200 g
  • menší celer 1
  • petržel 2
  • mrkev 4
  • cibule 2
  • nové koření a celý pepř 1 lžíce
  • bobkový list 4
  • tymián 2 snítky
  • citrón 1
  • vinný ocet 3 lžíce
  • francouzská hořčice 2 lžíce
  • cukr krupice 2 lžíce
  • máslo 1 kostka
  • zakysaná smetana 2 kelímky
  • hovězí vývar 2 litry

Hrníčkový knedlík:

  • rohlík 6
  • vejce 6
  • mléko 3 hrníčky
  • polohrubá mouka 3 hrníčky
  • máslo
  • sádlo
  • sůl

Maso na svíčkovou po vlákně prošpikujte špalíčky špeku a dle potřeby svažte provázkem. Dno pekáče vymažte máslem, pokryjte ho částí na plátky nakrájené kořenové zeleniny a cibule, vložte maso a vše zarovnejte zbytkem kořenové zeleniny.
Přisypte koření a vše zalijte rozpuštěným, ale prochladlým máslem nebo mořidlem z vinného octa a vody. Nechte odležet do druhého dne.
Maso vyjměte, osušte, na troše tuku ze všech stran opečte, vyjměte a ve výpeku do hněda opečte scezenou zeleninu z marinády. Osolte, přidejte cukr, ocet, hořčici, marinádu a vývar. Vložte zpět maso a pečte za občasného podlévání doměkka.
Hotové maso vyjměte, vyberte koření a omáčku rozmixujte nebo propasírujte. Přidejte smetanu – sražení zabráníme vmícháváním omáčky do smetany – ne naopak.

Zdroj: Svíčková na smetaně s hrnkovým knedlíkem; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/svickova-na-smetane-s-hrnkovym-knedlikem [On-line 10.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.