reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crème brûlée s ovocnou redukcí

Suroviny

  • smetana (double cream) 600 ml
  • vaječné žloutky 6 ks
  • krupicový cukr 60 g
  • špetka soli
  • lesní ovoce (maliny, borůvky, jahody)
  • moučkový cukr
  • krystalový cukr
  • levandulová větvička

Troubu rozehřejeme na 150 stupňů. Double cream dáme do pánve spolu se solí a levandulí. Směs přivedeme skoro k varu, levanduli necháme krémem prostoupit (stačí 3 – 5 minut). Mezitím dáme do mísy žloutky s cukrem a lehce vyšleháme. Horký krém postupně přidáváme do žloutkové směsi a velmi dobře promícháme. Přecedíme do džbánku. Do misek můžeme vložit část ovoce. Krém přelijeme do misek a vložíme na hluboký plech. Vařící vodu přilijeme do plechu a dáme do trouby. Pečeme asi 40 minut, až se začne vršek zapékat. Poté necháme vychladnout. Při podávání můžeme posypat trochou cukru krystal a flambovací pistolí zkaramelizovat. Podáváme s redukcí z ovoce na cukrovém polštářku.

Zdroj: Crème brûlée s ovocnou redukcí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/creme-brulee-s-ovocnou-redukci  [On-line 10.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.