Na 4 porce potřebujeme:
- 600 g selečích kotlet,
- 200 g kvalitního kysaného zelí,
- 100 g bílých hroznů,
- 2 ks banánové šalotky,
- 50 g medu,
- koriandrová semínka,
- olej,
- rozmarýn,
- bobkový list,
- jalovec (jalovčinky),
- sůl,
- pepř
Selečí kotletky grilujeme na grilovací pánvi nebo venkovním grilu z obou stran. Med rozehřejeme na 70 °C a přidáme větvičku rozmarýnu a drcená koriandrová semínka.
Grilované kotletky vložíme do medu a necháme 10–15 minut odpočívat.
Kysané zelí necháme propláchnout ve studené vodě. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou šalotku, přidáme zelí, jalovec, bobkový list a podlijeme lehkým kuřecím vývarem, dusíme 10–15 minut, ochutíme podle potřeby a na závěr přidáme vypeckované hrozny.
Podáváme společně s kotletkami.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/grilovane-seleci-kotletky-27-7-2010.html
Poslední tip, trik či komentář