Ingredience
- třtinový cukr 60 g
- zlatý sirup 2 lžíce
- smetana ke šlehání 3 kelímky
- kondenzované mléko 200 ml
- ananas 1 kus
- čokoládová poleva dle potřeby 1 dávka
- lístky máty na ozdobu 1 dávka
1. Na rozehřáté pánvi si necháme do úplného rozpuštění rozehřát cukr a sirup. Jakmile je karamel hotov, tak ho přelijeme na připravený pečící papír a necháme vychladnout.
2. Mezitím si vyšleháme šlehačku. Do téměř vyšlehané smetany přidáme kondenzované mléko a ještě vyšleháme do ztuhnutí. Vychladlý karamel rozdrtíme na malé kousky a vmícháme do směsi. Nalijeme do nádoby a necháme aspoň dvě a půl hodny v mrazáku.
3. Před podáváním zmrzliny si připravíme očištěný ananas, který si nakrájíme podélně a dáme na rozehřátý gril. Grilujeme z každé strany cca tři minuty. (Pokud má někdo rád sladší, může si ananas posypat třtinovým cukrem a grilovat, než zkaramelizuje.)
4. Dezertní talíř si ozdobíme čokoládovou polevou a naservírujeme ananas a zmrzlinu s troškou vyšlehané smetany. Můžeme přizdobit lístečkem máty nebo meduňky.
Zdroj: Grilovaný ananas s domácí zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovany-ananas-s-domaci-zmrzlinou [On-line 19.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář