- lískové oříšky 1 lžíce
- citron 1 kus
- mascarpone (po 250 g) 2 kusy
- med 4 lžíce
- ananas 5 plátků
Předehřejeme gril, pánev na střední žár a rošt lehce pomažeme rošt olejem. Lískové oříšky opražíme na malé pánvi nad středním plamenem a mícháme oříšky, dokud nebodou zlatavé a voňavé (zhruba 3 minuty). Dáme bokem.
V misce smícháme citronovou šťávu, citronovou kůru z půlky citronu, mascarpone, med a pořádně vše promícháme.
Plátky ananasu cca 2,5 cm vysoké grilujeme zhruba 3 minuty na každé straně tak, aby byl vidět vypálený vzor roštu. Plátky budou horké a šťavnaté. Servírujeme 1 až 2 plátky na porci se štědrou porcí oslazeného mascarpone a vše lehce posypeme kousky lískových oříšků.
Zdroj: Grilovaný ananas s mascarpone a lískovými ořechy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovany-ananas [On-line 16.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář