Suroviny
- citron 1 ks
- vanilková zmrzlina 5 porcí
- máslo 40 g
- vanilkový lusk 1/2 ks
- máslo do omáčky 20 g
- zralý ananas 1 ks
- 100% ananasový džus 100 ml
- hnědý cukr 60 g
- bílý rum 20 cl
- pár lístků čerstvé máty
Ananas očistíme a ukrojíme z něj 5 plátků o síle přibližně 3 cm. Z každého plátku pak vykrojíme střed.V pánvi na rozehřátém másle orestujeme jednotlivé plátky ananasu, přibližně 30 vteřin. Poté je z pánve vyndáme a uložíme stranou. Do pánve přidáme cukr, vanilkový lusk, citronovou a ananasovou šťávu. Vše společně povaříme do zhoustnutí a přidáme rum.
Na závěr do omáčky zašleháme kostičky studeného másla, přidáme plátky ananasu a necháme mimo žár lehce společně prohřát.Plátky ananasu dáme na talíř, každou porci přelijeme omáčkou, přidáme porci vanilkové zmrzliny a na závěr ozdobíme lístkem čerstvé máty. Ihned servírujeme.
Zdroj: Grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovany-ananas-s-vanilkovou-zmrzlinou [On-line 06.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář