Ingredience:
- čerstvý losos (5 filetů)
- čerstvé bylinky
- sójová omáčka na sushi
- 5 citronů
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Ingredience – bylinkové brambory:
- brambory
- česnek (4 stroužky)
- olivový olej
- sůl, čerstvě mletý pepř
- bylinky (drcený kmín, rozmarýn, sušená bazalka)
Ingredience – salát:
- sherry rajčátka
- salátová okurka
- ledový salát
- papriky různé barvy
- olivový olej
- balsamico
Nejdříve marinujeme filety z čerstvého lososa (alespoň 3 hodiny). Osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, jemně pokapeme sójovou omáčkou, obalíme v čerstvých bylinkách (petrželka, libeček, pažitka) a pokapeme citronem. Zabalíme potravinovou fólií a necháme odležet v lednici alespoň hodinu. Vyndáme těsně před grilováním. Na salátek si nakrájíme zeleninu, dáme do mísy a ochutíme olivovým olejem a balsamicem, promícháme. Podáváme přímo k lososu na talíř.Brambory oškrábeme a nakrájíme na měsíčky, okořeníme a posolíme, dáme na plech potřený olivovým olejem. Necháme péct v troubě na 200 °C asi 30–40minut (kontrolujeme je).
Zdroj: Grilovaný losos; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovany-losos [On-line 07.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář