Suroviny:
- 4 steaky z lososa
- 300 g zelené čočky
- nové koření
- černý pepř
- bobkový list
- rozmarýn
- mrkev
- řapíkatý celer
- pórek
- balsamikový ocet
- rajče
- pažitka
- olivový olej
- sůl, pepř
- petrželka
Čočku nasypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Do plátna zabalíme pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložíme do hrnce s čočkou a vaříme maximálně 30 minut. Nechceme, aby ta čočka byla „hnusná kašovitá školno jídelnová na lžici lepidlová hnusná maltoidní srágora“.
Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej a zeleninu orestujeme. Do základu přilijeme kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidáme k orestované zelenině a prohřejeme.
Nakonec vmícháme rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku.
Steaky z ryby osolíme a opepříme bílým pepřem. V pánvi rozehřejeme olivový olej a steaky opečeme z obou stran do zlatova.
Servírujeme s pár lístky petrželky.
Zdroj: GRILOVANÝ LOSOS S ITALSKOU ČOČKOU; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/sef-pripravoval-lososa-tady-jsou-vsechny-recepty?special=758795 [On-line 20.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář