reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

GRILOVANÝ LOSOS S ITALSKOU ČOČKOU

Suroviny:

  • 4 steaky z lososa
  • 300 g zelené čočky
  • nové koření
  • černý pepř
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • pórek
  • balsamikový ocet
  • rajče
  • pažitka
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • petrželka

Čočku nasypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Do plátna zabalíme pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložíme do hrnce s čočkou a vaříme maximálně 30 minut. Nechceme, aby ta čočka byla „hnusná kašovitá školno jídelnová na lžici lepidlová hnusná maltoidní srágora“.

Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej a zeleninu orestujeme. Do základu přilijeme kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidáme k orestované zelenině a prohřejeme.

Nakonec vmícháme rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku.

Steaky z ryby osolíme a opepříme bílým pepřem. V pánvi rozehřejeme olivový olej a steaky opečeme z obou stran do zlatova.

Servírujeme s pár lístky petrželky.

Zdroj: GRILOVANÝ LOSOS S ITALSKOU ČOČKOU; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/sef-pripravoval-lososa-tady-jsou-vsechny-recepty?special=758795 [On-line 20.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.