Suroviny
Losos:
- čerstvý losos 1 kg
- máslo
- česnek
- citron
- kousek kopru
- sůl
- pepř
Dip:
- dijonská hořčice 1-2 lžíce
- šťáva z 1/2 citronu
- kůra z 1/2 citronu
- čerstvý kopr
- majonéza 2 lžíce
- zakysaná smetana 2-3 lžíce
- sůl
- pepř
Salát:
- špenátové listy 1 hrst
- polníček 1 hrst
- rukola
- klíčky 1 vanička
- ledový salát 1 hrst
- slunečnicová semínka
- balsamikový ocet 1 lžíce
- kvalitní olej
- kvalitní sójová omáčka 2 lžíce
- sůl
- pepř
- brambory
- bylinky
- máslo
Do každé porce lososa uděláme nožem otvor, kam vložíme měsíček z citronu a snítku čerstvého kopru. Potom rybu pořádně osolíme, opepříme a potřeme trochou másla s utřeným česnekem. Nakonec zakápneme olivovým olejem a dáme do trouby na maximum, kde krátce pečeme. Když z lososa vychází bílá tekutina, je to přesně doba, kdy se vyndává a podává.
Dip si jednoduše uděláme tak, že všechny ingredience smícháme, přidáme najemno nasekaný kopr a dle chuti dosolíme a opepříme.
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme vodu a rozmačkáme. Potom přidáme trochu másla a bylinky (zelenou petržel, pažitku).
Salát uděláme také jednoduše. Vezmeme všechny ingredience, vložíme do nádoby, promícháme a dochutíme uvedenými přísadami.
Zdroj: Grilovaný losos s koprovým dipem, bylinkovými bramborami a salátem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovany-losos-s-koprovym-dipem-bylinkovymi-bramborami-salatem [On-line 29.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář