reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gulabjamun

Suroviny

  • jedlá soda 2 lžíce
  • růžová voda nebo růžová esence
  • cukr 2 kg
  • sušené mléko 375 g
  • bílá mouka 100 g
  • voda 2,4 l
  • kardamonová semínka 1 lžička
  • rozpuštěné máslo 50 g
  • plnotučné mléko 250 ml
  • olej na smažení

Ve velké mísesmíchejte sušené mléko, mouku, sodu a nadrcený kardamon. Nahřejte mléko. Do směsi prsty vmasírujeme máslo a pak vlijeme teplé mléko a vytvoříme pružné těsto. Vykoulejte z těsta 25 – 30 pevných kuliček (kolem 2,5cm v průměru). Ve velkém hrnci rozehřejeme olej na smažení. Musí to být na nejnižším možném plameni, aby se koule mohly propéct pomalu a pořádně. Když koule vložíte do oleje, na pár minut se ponoří. Aby se vám nepřipálily, obracejte je vařečkou. Po pár minutách se koule vynoří ze dna, je nutné je neustále koulet v oleji tak, aby se opékaly asi 25 minut rovnoměrně ze všech stran dozlatova.

Mezitím, co se koule smaží, vyrobíme si sirup. Vařte vodu a cukr v hrnci asi tři minuty, dokud se cukr nerozpustí. Poté vmíchejte růžovou vodu a sundejte hrnec z plotny.

Řádně usmažené koule odkapeme od oleje a vložíme do sirupu. Necháme namočit na půl hodiny nebo až dva dny. Podáváme vlahé nebo v pokojové teplotě.

Zdroj: Gulabjamun; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gulabjamun  [On-line 02.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.