Suroviny
Na guláš:
- kančí maso 1 kg
- cukr 1 lžička
- cibule 500 g
- koření na guláš
- sůl
- sladká paprika
- mletá paprika
- hotová tmavá jíška
- sůl
Na knedlíky:
- hrubá nebo polohrubá mouka 500 g
- vejce 1 ks
- droždí 3/4 kostky
- mléko 0,5 hrnku
- rohlík nebo houska 1 ks
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci dozlatova, potom přidáme na kostičky pokrájené maso a dusíme je pod pokličkou doměkka. Když je maso měkké, osolíme, opepříme, přidáme papriku a zahustíme jíškou.
Na knedlík si do vlažného mléka přidáme droždí, malou lžičku cukru a vytvoříme kvásek. Vedle smícháme mouku s vajíčkem a na kostičky nakrájeny rohlík, přidáme kvásek, vše dobře promícháme a necháme odpočinout do vykynutí (cca 30minut). Ze vzniklého těsta vypracujeme dvě šišky a vaříme je 20 minut v osolené vodě nebo na páře.
Zdroj: Guláš s knedlíkem;Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gulas-s-knedlikem [On-line 13.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář