Suroviny:
- ½ kg hovězího masa
- ½ kg kančího masa
- ½ kg cibule
- 4 lžíce vepřového sádla
- 4 str. česneku
- 4 lžíce sladké papriky
- rajský protlak
- ½ l červeného suchého vína
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 1 lžička pálivé papriky
- sůl, pepř
- 2 vejce
- nakládané brusinky
- paprikový glanc
Do hrnce na sádlo dáme pokrájenou cibuli a necháme změknout. Přidáme kmín, lehce osolíme a přidáme hovězí maso. Přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě. Později přidáme kančí a dusíme asi 1,5 hod. Přidáme sladkou a pálivou papriku, rajský protlak, přisolíme, opepříme, zalijeme vínem a necháme hodinku probublávat. Dochutíme strouhaným česnekem a strouhanou citronovou kůrou.
Na oleji si usmažíme sázené vejce.
Guláš podáváme se sázeným vejcem a topinkou s brusinkami. Pokapeme paprikovým glancem.
Zdroj: GULÁŠ STARÉHO VOZKY; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 30.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář