Suroviny
- kližka 1 kg
- cibule 600 g
- mletá sladká maďarská paprika 3 lžíce
- mletá pálivá paprika 1 lžička
- drcený kmín 1 lžička
- hovězí vývar 500 ml
- starší chleba 3 krajíce
- česnek 4 stroužky
- rajčatový protlak 2 lžíce
- majoránka půl hrsti
- sůl a pepř
Kližku nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na sádle opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme, přidáme sádlo cibuli a osmažíme do hněda.
Když je cibule hnědá, přidáme protlak, a papriku, kmín, krátce opečeme a zalijeme vývarem.
Přidáme polovinu drceného česneku, vložíme zpět opečené maso a dusíme do měkka.
Nakonec přidáme nastrouhaný chleba, dochutíme majoránkou a česnekem, krátce povaříme a podáváme.
Zdroj: Guláš z kližky; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/gulas-z-klizky [On-line 04.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář