Ingredience pro přípravu receptu:
- 400 g – hovězí maso zadní
- 3 kusy – brambory , neloupané a nakrájené na kostky
- 2 kusy – cibule , nakrájené nadrobno
- 4 stroužky – česnek
- 50 ml – olej
- 2 špetky – červená paprika
- 2 špetky – pálivá paprika
- 2 litry – hovězí vývar / voda
- 25 g – hladká mouka
- 2 špetky – majoránka
- 2 špetky – kmín
Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Ve větším hrnci rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte. Zamíchejte jen jednou, aby se maso dobře zatáhlo. K masu přidejte nakrájenou cibuli, oba druhy papriky a kmín. Vše ihned podlijte vývarem nebo vodou. Duste pod pokličkou 1 a 1/2 hodiny.
Nakrájené brambory vložte opatrně do polévky a vařte doměkka.
Polévku dochuťte majoránkou, přidejte česnek a dle potřeby osolte nebo opepřete.
Hotovou polévku podávejte s čerstvým chlebem.
Zdroj: Gulášová polévka; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/gulasova-polevka.html [On-line 24.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář