reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzský závin se špenátem

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 4 kusy – listové těsto
  • 250 g – mražený listový špenát
  • 150 g – sýr feta
  • 2 stroužky – česnek
  • 50 g – sušené rozinky
  • 50 g – piniové oříšky
  • 2 lžíce – smetana
  • 30 g – máslo
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – čerstvě namletý pepř
  • 1 špetka – muškátový oříšek

Předehřejte troubu na 200 C.
Rozmrazte špenát a vymačkejte z něj přebytečnou vodu. Nahrubo jej nakrájejte nožem a dejte do velké mísy.
V pánvi nasucho opečte piniové oříšky a nechte je vychladnout. Přidejte je do mísy ke špenátu spolu s rozinkami, nakrájenou fetu, smetanu, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.
Každý plátek lístkového těsta rozkrojte na tři obdélníky. Do středu každého dílku těsta dejte nádivku a přimáčkněte okraje, abyste nádivku uvnitř zcela uzavřeli. Potřete záviny rozpuštěným máslem a vložte do trouby.
Záviny pečte přibližně 10 minut, dokud nebudou důkladně propečené. Servírujte je teplé nebo vlažné.

Zdroj: Maďarská rybí polévka; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/francouzsky-zavin-se-spenatem.html [On-line 24.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.