reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gulášová polévka

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 400 g – hovězí maso zadní
  • 3 kusy – brambory , neloupané a nakrájené na kostky
  • 2 kusy – cibule , nakrájené nadrobno
  • 4 stroužky – česnek
  • 50 ml – olej
  • 2 špetky – červená paprika
  • 2 špetky – pálivá paprika
  • 2 litry – hovězí vývar / voda
  • 25 g – hladká mouka
  • 2 špetky – majoránka
  • 2 špetky – kmín

Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Ve větším hrnci rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte. Zamíchejte jen jednou, aby se maso dobře zatáhlo. K masu přidejte nakrájenou cibuli, oba druhy papriky a kmín. Vše ihned podlijte vývarem nebo vodou. Duste pod pokličkou 1 a 1/2 hodiny.
Nakrájené brambory vložte opatrně do polévky a vařte doměkka.
Polévku dochuťte majoránkou, přidejte česnek a dle potřeby osolte nebo opepřete.
Hotovou polévku podávejte s čerstvým chlebem.

Zdroj: Gulášová polévka; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/gulasova-polevka.html [On-line 24.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.