Ingredience
- hovězí maso 300 g
- vývar 2500 ml
- olej 100 ml
- brambory 300 g
- cibule 2 kusy
- česnek 10 g
- hladká mouka 100 g
- majoránka 1 hrst
- kmín 1 špetka
- sladká mletá paprika 1 lžíce
- polévkové koření 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
Maso očistíme, naporcujeme a orestujeme na oleji. Nakrájíme oloupené brambory na kostky a cibuli na kostičky. Zahustíme moukou, restujeme, vytvoříme jíšku, nakonec přidáme papriku, kterou pražíme už jen chvíli. Zalijeme vývarem (vodou), promícháme, aby se nevytvořily žmolky, a přidáme ostatní zbylé ingredience. Vaříme, dokud není maso hotové. Dochutíme, v případě potřeby ještě zahustíme.
Zdroj: Gulášová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gulasova-polevka-1 [On-line 04.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář