reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gulášová polévka

Ingredience

  • hovězí maso 300 g
  • vývar 2500 ml
  • olej 100 ml
  • brambory 300 g
  • cibule 2 kusy
  • česnek 10 g
  • hladká mouka 100 g
  • majoránka 1 hrst
  • kmín 1 špetka
  • sladká mletá paprika 1 lžíce
  • polévkové koření 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

Maso očistíme, naporcujeme a orestujeme na oleji. Nakrájíme oloupené brambory na kostky a cibuli na kostičky. Zahustíme moukou, restujeme, vytvoříme jíšku, nakonec přidáme papriku, kterou pražíme už jen chvíli. Zalijeme vývarem (vodou), promícháme, aby se nevytvořily žmolky, a přidáme ostatní zbylé ingredience. Vaříme, dokud není maso hotové. Dochutíme, v případě potřeby ještě zahustíme.

Zdroj: Gulášová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gulasova-polevka-1 [On-line 04.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.