10 porcí
- 500 g předního hovězího masa
- 100 g sádla
- 200 g cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce kmínu
- 3 vrchovaté lžíce sladké papriky
- 80 g hladké mouky
- 1,5 l hovězího vývaru nebo vody
- 700 g brambor typu B
- mletý pepř
- majoránka
- sůl
Maso nakrájíme na malé kostičky (cca 1,5 × 1,5 cm), osolíme a opepříme.
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatohnědé barvy, přidáme kmín a maso, opečeme, přidáme nasekaný česnek (4 stroužky, 1 si ponecháme na konečné dochucení), osmahneme, zasypeme paprikou, krátce osmahneme, zasypeme moukou, opět krátce osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou, lehce osolíme, přivedeme k varu a vaříme, až je maso měkké. Poté přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a vaříme je doměkka, na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem se solí a majoránkou.
Zdroj: Gulášová polévka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1670-gulasova-polevka/ [On-line 23.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář