reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gulášová polévka

10 porcí

  • 500 g předního hovězího masa
  • 100 g sádla
  • 200 g cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce kmínu
  • 3 vrchovaté lžíce sladké papriky
  • 80 g hladké mouky
  • 1,5 l hovězího vývaru nebo vody
  • 700 g brambor typu B
  • mletý pepř
  • majoránka
  • sůl

Maso nakrájíme na malé kostičky (cca 1,5 × 1,5 cm), osolíme a opepříme.

Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatohnědé barvy, přidáme kmín a maso, opečeme, přidáme nasekaný česnek (4 stroužky, 1 si ponecháme na konečné dochucení), osmahneme, zasypeme paprikou, krátce osmahneme, zasypeme moukou, opět krátce osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou, lehce osolíme, přivedeme k varu a vaříme, až je maso měkké. Poté přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a vaříme je doměkka, na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem se solí a majoránkou.

Zdroj: Gulášová polévka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1670-gulasova-polevka/  [On-line 23.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.