Ingredience
- mleté vepřové maso 300 g
- cibule 1 kus
- brambor 3 kusy
- slanina 60 g
- sladká paprika 1 lžička
- hl. mouka 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- celerová nať 2 lžíce
- sůl, pepř a majoránka 1 dávka
Na dně hrnce necháme vyškvařit drobné kostičky slaniny, přidáme nasekanou cibuli, papriku, pepř, rajský protlak, oloupané brambory a na kostky nakrájené brambory, mleté maso, sůl, utřený česnek a za stálého míchání restujeme asi šest minut. Pak zasypeme navršenou lžíci mouky a necháme zasmahnout dohněda. Zalijeme asi dvěma litry vody, ochutíme masoxem a povaříme asi 15 minut. Hotovou polévku zasypeme jemně sekanou celerovou natí a okořeníme špetkou majoránky.
Zdroj: Gulášová polévka z mletého masa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gulasova-polevka-z-mleteho-masa [On-line 17.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář