Ingredience
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- kus celeru 1 dávka
- polévkové koření 1 dávka
- kus másla 1 dávka
- hladká mouka 2 lžíce
- vejce 3 kusy
- nové koření 2 kuličky
- černý pepř 3 kuličky
- libeček 2 snítky
- petrželka nebo pažitka na ozdobu 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
Nakrájíme si najemno kořenovou zeleninu, přidáme nové koření, celý pepř a dáme vařit do litru a půl vody. Necháme povařit, až je zelenina měkká. Stranou si uděláme klasickým způsobem z másla a mouky jíšku, kterou naředíme mlékem, nakonec do jíšky rozklepneme vajíčka. Mícháme, až se vytvoří „hadry“. Obsah rendlíku přimícháme do zeleninové polévky, smícháme, dochutíme polévkovým kořením a podáváme sypané pokrájenou zelenou natí.
Zdroj: Hadrová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hadrova-polevka [On-line 20.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář