reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hadrová polévka

Ingredience

  • mrkev 1 kus
  • petržel 1 kus
  • kus celeru 1 dávka
  • polévkové koření 1 dávka
  • kus másla 1 dávka
  • hladká mouka 2 lžíce
  • vejce 3 kusy
  • nové koření 2 kuličky
  • černý pepř 3 kuličky
  • libeček 2 snítky
  • petrželka nebo pažitka na ozdobu 1 dávka
  • sůl a pepř 1 dávka

Nakrájíme si najemno kořenovou zeleninu, přidáme nové koření, celý pepř a dáme vařit do litru a půl vody. Necháme povařit, až je zelenina měkká. Stranou si uděláme klasickým způsobem z másla a mouky jíšku, kterou naředíme mlékem, nakonec do jíšky rozklepneme vajíčka. Mícháme, až se vytvoří „hadry“. Obsah rendlíku přimícháme do zeleninové polévky, smícháme, dochutíme polévkovým kořením a podáváme sypané pokrájenou zelenou natí.

Zdroj: Hadrová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hadrova-polevka [On-line 20.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.