4 porce
- vývar z ryb (2 rybí hlavy, odřezky z ryb, 2 větší brambory,1 velká cibule, voda)
- mletá sladká paprika
- špetka mleté pálivé papriky
- jikry a mlíčí
- 4 porce z rybího filetu
- (směs koření na ryby)
- sůl
Na podávání
- čerstvá zelená pálivá paprika
- bílý chléb
Očištěné ryby, oškrábané brambory a cibuli zalijeme vodou a vaříme půl hodiny. Vývar scedíme a propasírujeme, ochutíme mletými paprikami, vložíme jikry a mlíčí, kusy ryb a povaříme 19 minut. Podle chuti ještě osolíme a můžeme dochutit kořenící směsí na ryby. Podáváme s proužkem čerstvé bílé papriky a bílým chlebem.
Zdroj: Halászlé; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1287-halaszle/ [On-line 05.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář