- 500 g libového bůčku
500 g hovězího masa
1 střední cibule
1 houska
200 ml mléka
mletá sladká paprika
sůl
pepř
celozrnné housky
na ozdobu:
- hořčice
kečup
listy ledového salátu
okurek
rajčata
cibule
Mleté hovězí i vepřové maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, přidáme sladkou papriku, na kostky nakrájenou housku, namočenou v mléce, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Máme-li dostatek času, přidáme do směsi více mléka a necháme ji zaležet aspoň 3 hodiny. Maso mléko nasákne a hamburgery budou šťavnatější. Z masové směsi tvarujeme plátky, které pečeme asi 10 minut na 180 stupňů.
Mezitím rozkrojíme housky, těsně před podáváním je rozehřejeme, přidáme podle chuti hořčici, trochu kečupu, list ledového salátu, plátek okurky a rajčete, kolečko cibule, nahoru položíme upečený šťavnatý hamburger, nakonec housku zaklopíme a podáváme.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/34-hamburger-se-zeleninou-v-celozrnne-housce/
Poslední tip, trik či komentář