reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hamburger se zeleninou v celozrnné housce

  • 500 g libového bůčku
    500 g hovězího masa
    1 střední cibule
    1 houska
    200 ml mléka
    mletá sladká paprika
    sůl
    pepř
    celozrnné housky

na ozdobu:

  • hořčice
    kečup
    listy ledového salátu
    okurek
    rajčata
    cibule

Mleté hovězí i vepřové maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, přidáme sladkou papriku, na kostky nakrájenou housku, namočenou v mléce, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Máme-li dostatek času, přidáme do směsi více mléka a necháme ji zaležet aspoň 3 hodiny. Maso mléko nasákne a hamburgery budou šťavnatější. Z masové směsi tvarujeme plátky, které pečeme asi 10 minut na 180 stupňů.
Mezitím rozkrojíme housky, těsně před podáváním je rozehřejeme, přidáme podle chuti hořčici, trochu kečupu, list ledového salátu, plátek okurky a rajčete, kolečko cibule, nahoru položíme upečený šťavnatý hamburger, nakonec housku zaklopíme a podáváme.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/34-hamburger-se-zeleninou-v-celozrnne-housce/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.